Language: hrvatski english
Miluka logo

Frizersko-kozmetički salon "Miluka" je obiteljski obrt koji posebnu pažnju poklanja na njezi kose i tijela. Sjedište tvrtke je u Dubrovniku. Počeli smo davne 1994.g. kao frizerski salon, da bi se do danas našu uslugu proširili i na kozmetički salon, te postali prava moderna tvrtka.

FKS "Miluka" je kruna karijere koju je vlasnica Nada Miškić započela u srednjoj frizerskoj školi u Dubrovniku. Završivši školu Nada se zapošljava u kultnom frizerskom salonu "Mirjana", smještenoj u samoj gradskoj jezgri gdje se zadržava 7god. Potom otvara vlastite salone prvo u hotelu "Plakir" te u hotelu "Libertas" gdje se zadržava 10.god. Početkom 90-ih i ratnog stanja u Dubrovniku salon se seli na današnju lokaciju. Unatoč lošem poslijeratnom stanju Nada i sama svjesna važnosti edukacije i unaprijeđenju salona i dalje putuje na međunarodne sajmove u Londonu, Bologni, Milanu, Munichenu, Zagrebu... Ujedno se usavršava na najboljim frizerskim akademijama Vidal Sassoon i Tony&Guy.

Danas je Nada izabrana od kolega za predsjednicu ceha frizera.

Miluka

Prateći majčine stope u obiteljski obrt uključili su se i kčer Mia i sin Luka, po kojima je salon i dobio ime. Mia je frizersko-kozmetičku školu je završila u Splitu, a potom se daljnje usavršavala na sajmovima u Zagrebu, Opatiji, Bologni...

   Sin Luka po završetku srednje škole radi u salonu i svaki dan upijajući majčine poteze napreduje. Zajedno s majkom putuje u modne prijestolnice London, Bolognu... i upoznavajući kolege razmjenjiva iskustva. Također odlazi na usavršavanja na akademije po Hrvatskoj. 2011. god odlučuje se na odlazak u London na najbolju i najprestižniju frizersku akademiju Vidal Sassoon. Ondje boravi 9 mjeseci i postaje prvi Hrvat koji je u potpunosti završio VS školu. Svoje znanje i vještine dovodi do perfekcije u njezi kose, od tehnika bojanja, pramenova pa sve do najmodernijih i najsloženijih tehnika šišanja. Ujedno radi sa najboljim frizerima današnjice na najvećim modnim manifestacija (Salon Internacional,Cosmoprof)...

Ubrzan način života, nedostatak vremena i stres uvelike štete našoj kosi i koži. Srećom granice se pomiču i provode se nove tehnike i istraživanja, osmišljujući kako da najviše ugodimo Vašoj kosi i koži. Zato Vas pozivamo da nam se obratite s povjerenjem i iskusite sva nova otkrića i tehnike u njezi kose i tijela.